Редактор: e-mail: Кадър и видео бТВЗа месец април ще получим общо 324

...
Редактор: e-mail: Кадър и видео бТВЗа месец април ще получим общо 324
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Логично НОЩ беше разпуснат, брифингите продължават

Редактор: 

e-mail: 

Кадър и видео бТВ

За месец април ще получим общо 324 1090 дози ваксина на „ Пфайзер “, това е за последната седмица на месец април, като това ще разреши да вършим по 20 хиляди дози дневно от имунизацията. По отношение на месец април през седмицата 26-ти април ще получим извънредно огромна доставка от имунизацията на „ Пфайзер “. Това е първата огромна доставка с контрактуваните изключителни количества - 138 060 дози. През месец май ще получим общо милион 505 1790 дози, което ще разреши да се вършат по 50 хиляди дози дневно при основаване на добра организация. През месец юни ще получим милион 645 хиляди дози, което ще разреши да се вършат по 55 000 дози дневно от имунизацията на „ Пфайзер “, като тук мога да ви дам три сюжета за постигането на груповия имунитет, като слагаме и броят на излекуваните българи. Първият оптимистичен сюжет е реализиране на групов имунитет в края на месец юни, реален сюжет - реализиране на групов имунитет в края на месец юли, и скептичен сюжет - реализиране на групов имунитет в края на месец август. Всичко зависи от организацията на имунизационния процдс и от акцията, която организират сътрудниците, които ще провеждат темпа на имунизация.

Това съобщи проф. Костадин Ангелов на брифинг.

По отношение на нещо, което през вчерашния ден се случи, има доста мнения в общественото пространство. Както вашите сътрудници публицисти, по този начин и политици във връзка с заповедта на премиера за разпускането на Националния действен щаб. Искам единствено да кажа, че заповедта е от 26-ти февруари Тя е на министър-председателя господин Борисов, която има за цел да провежда и координира дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от Световната здравна организация неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта covid-19. Искам да ви кажа, че това е безусловно разумно решение и апелирам Ви да се четат единствено две неща от него. Да не се пробват политиците да вършат политика, тъй като доста пъти сме казвали и в този момент ще го кажа, опазването на здравето не може да бъде боксова круша, върху която да загряват новопоявили се политици или пък някакъв тип политически мераклии. Уморихме се от политика в опазването на здравето. Логично е да бъде разформирован щабът в края на мандата от премиера Борисов, защото той е надинституционална конструкция, която координира държавни органи. Логично е идващият министър председател който и да е той, според неговите разбирания, неговите компетентности и потребности да сътвори подобен съвещателен орган. Брифингите на щаба не престават, отговорността за контрола върху пандемията се носи от министъра на опазването на здравето дружно с основния държавен здравен контрольор, както е било постоянно по закон. Така че доста апелирам да не се употребява и да не се търсят някакви задни мисли в тази преживелица, тя е аблютон обикновено, сподели още проф. Костадин Ангелов.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР